Як повідомляє кореспондент УНН, за кілограм капусти на столичних ринках просять в середньому 4-5 грн, за кілограм моркви 7-8 грн, за кілограм цибулі 8-10 грн, за кілограм буряка 4-6 грн , за молоду картоплю - 5-7 грн, за склянку квасолі - 2,50 грн, за домашню сметану - 14 грн за півлітра.
Півкіло свинини з кісткою обійдеться киянам у 25 гривень, ще 15 за півкілограма сала.
Ще 7 гривень треба заплатити за томатний соус і гривню за головку часнику.
Отже, трилітрова каструля добротного борщу для сім’ї з розрахунку на два дні витягнула з кишені майже 75 грн. При цьому варто зазначити, що для приготування каструлі борщу будуть використані не повністю всі овочі та свинина. Тому у середньому ця страва для родини коштуватиме 50-55 грн.
Нагадаємо, станом на квітень "борщовий набір" подорожчав на 61%.