"Це просто сміх! Немає ніяких браслетів! Це міф! Міліція заявляє, що браслет неушкоджений. Як він сповз із руки? Що це за браслет? Може, китайський, дитячий чи сувенірний? Міністерство внутрішніх справ не закуповувало ніяких браслетів. Цей браслет контрабандний, 100 %. Хтось передав, у "Борисполі" зустріли, одягли на Мельника, показали журналістам. Це сюжет для гумористичного шоу", – вважає Москаль.

Нардеп вважає, що обвинувачення мало довести до відома суду, що міліція не має необхідного сертифікованого обладнання і досвідчених фахівців для обслуговування електронних пристроїв стеження, тоді Мельнику, можливо, обрали б інший запобіжний захід.

Зазначимо, Міністерство внутрішніх справ витратило на браслети трохи більше 19 мільйонів гривень. За попередніми прогнозами, потреба в таких спецзасобах буде сягати 50 тисяч на рік.

Нагадаємо, використання електронних браслетів передбачає новий КПК.

Як відомо, 9 серпня ректор Національного університету Державної податкової служби України Петро Мельник втік з-під домашнього арешту. Це був 2-місячний запобіжний захід в ході розгляду справи про хабарництво ректора.