Як повідомляє 0652.ua, з посиланням на очевидця, український стяг підняли 23 серпня військовослужбовці, а вранці 27 серпня стало відомо, що флагшток зламаний, а синьо-жовтий прапор пропав.

А на тому місці висить червоне полотно з серпом і молотом.

Видання пише, що прапор України на горі Замана, яка розташована недалеко від траси Сімферополь-Алушта, в районі села Перевальне, підняли 40 військовослужбовців гірсько-піхотного батальйону окремої бригади берегової оборони на чолі з командиром батальйону підполковником Юрієм Головашенком.

Військові розповіли, що встановлений прапор було добре видно з плацу окремої бригади берегової охорони під час шикування, а всі мандрівники, що прямують на південний берег Криму, звертали на нього увагу.

Це не перший скандал з національним прапором. У Херсоні троє російських туристів вимагали зняти з пасажирського теплохода "Арара" плакати з національною українською символікою - тризубом і прапор.

А у Донецьку на плакаті гола дівчина з українським прапором між сідниць закликала відзначити День Незалежності у караоке-буфеті.

Також в інтернеті з’явилося відео, де видно, як басист американського панк-гурту Bloodhound Gang Джаред Хасселхофф за день до своєї некоректної витівки із російським прапором, помочився на стяг України.