За попередніми даними, за годину до цього, підозрювані - двоє хлопців, випивши, почали конфліктувати з відвідувачами магазину.

Тоді один з юнаків почав справляти нужду біля входу в магазин. Обурений відвідувач штовхнув його. Однак хлопець сприйняв образу всерйоз і запропонував своєму товаришеві сходити додому за зброєю, щоб показати місцевим, хто тут головний.

Озброївшись осколковою гранатою і карабіном, який несли в чохлі від тенісної ракетки, хлопці повернулися в магазин.

Відвідувачі магазину зметикували, що карабін не заряджений і зателефонували в міліцію. Також вони спробували скрутити одного з хуліганів, в результаті чого почалася бійка. Побачивши, що відбувається, приятель нальотчика злякався і кинувся втікати, а по дорозі викинув гранату, кільце якої одягнув собі на палець - на щастя вона не вибухнула.

Вже в міліції затриманий розповів, що гранату і карабін він взяв у свого знайомого, у якого також є обріз мисливської рушниці з патронами і два пістолети. Через півгодини правоохоронці вилучили і цю зброю, а так само боєприпаси до нього.

"Встановивши особу вказаного громадянина, співробітники міліції за місцем проживання останнього виявили та вилучили предмет, схожий на пістолет CZ моделі 83 калібру 7,65 мм і один патрон до нього. На питання правоохоронців фігурант пояснив, що на початку липня на сміттєзвалищі він знайшов пакет, в якому знаходилися два пістолети, обріз з боєприпасами, карабін і граната. Також він повідомив, що обріз з боєприпасами він віддав одному знайомому, а пістолет - іншому товаришу", - повідомили в прес-службі міліції.

За фактом події відкриті кримінальні провадження.