Проте 28% були проти проголошення Незалежності, 13% – не визначилися. Зауважимо, що у порівнянні з минулим роком ці показники майже незмінні.

Якщо поділити Україну на регіони, то у західних областях підтримують Незалежність – 90% населення. У північних та центральних - майже 70%, у східних та північних – менше 50%, а на Донбасі лише третина.

80% респондентів, для яких рідна мова українська, підтримують Незалежність. Серед респондентів, які вважають рідними одночасно російську та українську – таких близько половини, а серед тих, які вважають рідною лише російську, – лише третина.

Майже 90% прихожан УГКЦ, понад 70% УПЦ (КП) та майже 60% просто віруючих, які не відносять себе до жодної конфесії, підтримують Незалежність.

Читайте також: У січні за незалежність України проголосували б більше 60% українців

А от серед прихожан УПЦ (МП) Незалежність підтримують менше половини.

Частина респондентів, називаючи себе патріотами своєї країни, не мають на увазі незалежну Україну, і більше таких саме серед старших людей.

Аудиторія дослідження: населення України віком від 18 років і старші. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Метод дослідження: особисте формалізоване інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face).

Помилка репрезентативності дослідження (з ймовірністю 0,95): для значень близьких до 50% похибка становить не більше 2,2%, для значень близьких до 30% - не більше 2%, для значень близьких до 10% - не більше 1,3%, для значень близьких до 5% - не більше 1%

Терміни проведення дослідження: 9-18 серпня 2013 р.