"За нашими оцінками, республіканський бюджет недоотримає 9 трильйонів рублів", - заявив заступник міністра фінансів Білорусі Максим Єрмолович. Про це пише "Независимая газета".

Причиною скорочення надходжень є зниження темпів економічного розвитку.

"У першу чергу це пов'язано зі зниженням надходжень з податку на прибуток, з огляду на те, що прибуток в економіці залишає бажати кращого", - додав Єрмолович.

Читайте також: Росія не очікувала такого наближення України до асоціації з ЄС, - регіонал

Крім того, білоруські спостерігачі "колекціонують" висловлювання президента Олександра Лукашенка, який не перестає попереджати про збіднення країни.

"Вчені - розумні люди. Мають заробити і для себе, і для держави", - попередив Лукашенко про скорочення витрат на наукову діяльність.

Глава Білорусі розпорядився також оптимізувати військові витрати, зосередивши їх на найважливіших напрямках, витрати на утримання чиновників (скорочення на 20%) і навіть вчителів.

Прибиральницям у Мінську, наприклад, дозволили прибирати під'їзди двічі на місяць через неможливість оплатити за більшу кількість годин. Обговорюють в Білорусі і введення податку для безробітних.

До слова, радник президента РФ Володимира Путіна Сергій Глазьєв вважає, що після підписання Угоди про асоціацію з ЄС Україна юридично закриває дорогу України до Митного союзу.