"Дуже прикро, що у сфері культури працює людина з таким низьким особистим рівнем культури. Солістка Національної опери, яка мала б бути носієм духовності та національного культурного багатства, натомість постала перед громадськістю як аморальна, не толерантна особа", - повідомляється у заяві Мінкульту.

"Вона представляє Україну на міжнародному рівні, зокрема і виконуючи українські народні пісні. Тож Катерина Абдулліна мала б, на нашу думку, щонайменше поважати ту культуру, носієм якої вона виступає у своїй професійній діяльності. Натомість вона дозволила собі публічно висловити зневагу до мови та її носіїв", - зазначає відомство.

У відомстві наголосили, що співачка має публічно вибачитися.

"Ми вимагаємо публічного вибачення від Катерини Абдулліної. Вона має публічно перепросити не лише в учнів і освітян україномовних шкіл, а й у всіх громадян України, оскільки своєю заявою образила все суспільство", - заявляє Мінкульт.

Нагадаємо, у мережі виник гучний скандал через коментар солістки опери Катерини Абдулліної, у якому вона називає українські школи "бидлячими".