У прес-службі київської міліції повідомили, що до них звернулась кореспондентка служби новин "5 каналу", в якої під час зйомок сюжету виник конфлікт з невідомим чоловіком, який перешкоджав проведенню відеозйомок.

Журналістка і оператор знімали сюжет про прибирання Майдану Незалежності після святкувань. Вони зайшли на огороджену щитами територію біля сцени, де саме в той час проводилось демонтування сцени.

Залишити територію працівників ЗМІ попросив охоронець, який стежив за безпекою людей під час демонтажу та охороняв обладнання.

Він повідомив, що на журналістах не було жодної розпізнавальної символіки приналежності до будь-яких ЗМІ і вони не представились.Через це охоронець почав вимагати припинення зйомки невідомими людьми, яким він на це не давав дозволу.

Читайте також: Понад один мільйон українців взяв участь у святкуваннях Дня Незалежності

"Оскільки оператор продовжував знімати, охоронець намагався закрити об’єктив відеокамери, тим самим випадково зняв сонцезахисну накладку на відеокамеру, яку поклав на бордюр. Через це виник конфлікт, однак оператор зйомку не припинив, лише переставив штатив за паркан, де в той час прибирання проводили комунальні служби. Саме тому охоронець склав штатив та поклав його на паркан", - також розповіли у прес-службі міліції.

Нагадаємо, у Києві в ніч з суботи на неділю на Майдані Незалежності невідомі напали на журналістів "5 каналу". Чоловіки спортивної статури, не представившись, начебто почали штовхати журналістів. Вони намагалися відібрати чи поламати їхню апаратуру, повідомив "5 канал".