Про це розповів екс-генпрокурор, а за сумісництвом кум і друг Мельника, Святослав Піскун в інтерв'ю газеті "Взгляд".

Він прокоментував інформацію про те, що племінник Мельника стверджує, що інформацією про місцезнаходження екс-ректора може володіти Піскун.

"Роман хороший хлопчик, але трохи розумово відсталий, погано вчився у школі - його кілька разів намагалися залишити в 3 - 4 класах", - сказав екс-генпрокурор.

"Особисто я б не хотів, щоб він тікав з України. І не вірю, що він втік. Крім того, у Мельника дуже важке астматичні порушення дихання: він вже 8-10 років не може спати без кисневої подушки. Про це ніхто не знає: діагноз ставили в Інституті пульмонології", - розповів Піскун.

За його словами, Мельник не може просто так сидіти в лісі, бо задихається і може померти. "Він повинен отримувати нормальну медичну допомогу", - зазначив він.

Піскун також припустив, що Мельника могли підставити.

"Може, дійсно взяв щось. А може, йому просто підкинули, ми ж результатів слідства не бачили. І тільки суд може вирішити, винен Мельник, чи не винен", - сказав він.

Нагадаємо, за словами племінника скандального екс-ректора Петра Мельника Романа, його дядько може перебувати за кордоном, проте, найімовірніше, не в Австрії, як повідомлялося раніше, а у Франції. Водночас, брат утікача Олександр й справді не може знайти свій паспорт.

"Ймовірно, що він у Франції. Я чув, що там живе його найкращий друг Піскун (Святослав Піскун — екс-генпрокурор, — "24")", — розповів Роман, який мешкав із екс-ректором, коли той був під домашнім арештом.

Днями з'явилася інформація, що Петро Мельник може перебувати на території Австрії.

Раніше Петра Мельника оголосили у міжнародний розшук. Його шукатимуть на території 190 країн.

Петра Мельника затримали наприкінці липня за підозрою у хабарництві. Суд у зв'язку зі станом здоров'я затриманого обрав запобіжним заходом для нього 2 місяці домашнього арешту.

Однак Мельнику 9 серпня вдалося втекти зі свого будинку, де він і відбував арешт.

12 серпня Печерський райсуд Києва постановив затримати Петра Мельника та примусово доставити його до суду для зміни запобіжного заходу.

Також суд змінив запобіжний захід скандальному ректору-хабарнику Петрові Мельнику із домашнього арешту на утримання під вартою.

Є версія, що Петро Мельник втік спершу на Рівненщину, звідки походить родом, а там якимось чином перетнув кордон з Білоруссю.

Водночас, українські прикордонники заперечили, що в Білорусі зловили скандального ректора Петра Мельника. Державна прикордонна служба також спростовує інформацію про те, що чоловіка передали Україні.