За словами ж колишнього посла України у Білорусі Романа Безсмертного, до Білорусі потрапити не важко.

Я не чув, щоб за час моєї роботи в Білорусі Мельник приїжджав туди або налагодив там якісь дружні стосунки обзавівся друзями. Але якщо зараз він там, то, думаю, використовує цю країну для транзиту. А звідти вже буде пробиратиметься до країн Прибалтики,
— розмірковує Безсмертний, який знайомий із Мельником.

Нардеп-регіонал, заступник голови комітету ВР із законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності Володимир Олійник вважає, що у разі, якщо Мельник знаходиться за межами України, це з'ясується найближчими днями, але якщо ж він ще в Україні, то процес може затягнутися.

Читайте також: Мельника можуть оголосити у міжнародний розшук, — прокурор

У всій історії із зникненням Мельника з’явилася ще одна деталь: екс-ректор, як пишуть "Вести", втік без паспортів. Як каже адвокат Руслан Місюна, його підзахисний (коли суд обрав запобіжний захід у вигляді домашнього арешту) здав внутрішній і закордонний паспорт у відділення міліції в Ірпені.

Нагадаємо, вчора, 12 серпня, Печерський райсуд Києва постановив затримати Петра Мельника та примусово доставити його до суду для зміни запобіжного заходу. Таке рішення суддя прийняв, враховуючи зокрема той факт, що екс-ректор Національного університету державної податкової служби переховується від правосуддя.

Також сьогодні суд змінив запобіжний захід скандальному ректору-хабарнику Петрові Мельнику із домашнього арешту на утримання під вартою.

9 серпня ректор Національного університету Державної податкової служби України Петро Мельник втік з-під домашнього арешту. Це був 2-місячний запобіжний захід в ході розгляду справи про хабарництво ректора.

Прокуратура запідозрила, що міліція могла сприяти втечі ректора Петра Мельника з-під домашнього арешту. Стало відомо, що сигнал з браслету Мельника надійшов вчора ввечері, але перевірити присутність затриманого вдома прийшли тільки сьогодні.

Собаки втратили слід ректора Петра Мельника, який втік з-під домашнього арешту, біля траси. Експерти припускають, що його забрали на машині.

Як відомо, 27 липня Петра Мельника було затримано за хабар. Від двох українців він вимагав 40 та 80 тисяч гривень за поступлення у виш.

Раніше домашній арешт Мельникові дали у зв'язку з поганим станом його здоров'я.