Позов чотири місяці тому подав депутат попереднього скликання Юрій Кармазін разом з двома співпозивачами Угляєм та Дацким.
Суд визнав недостовірними результати виборів народних депутатів в одномандатних, де були обрані Домбровський та Балога. Втім, жерці Феміди сказали своє рішує "ні" після того, як спливли терміни судового оскарження результатів виборів.
Достроково припинити з моменту складання його присяги можна лише на умовах, чітко прописані у Конституції.
"Судді звичайного суду - звичайної юрисдикції, адміністративної - вчинили те, що їм заборонено Конституцією", - сказав міністр юстиції України (1995-1997, 2005-2006 рр) Сергій Головатий
Більшість експертів схиляються до думки, що у цьому випадку мова йде не про суд, а про політичний тиск.
За інформацією ЗМІ, судовими справами в АП займається радник Януковича Андрій Портнов, який ще два роки тому ревно захищав у суді голоси, віддані за кандидата в президенти Юлію Тимошенко.
Спікер ВР Володимир заявив, що парламент готуватиме позов до КС, втім експерти зазначають - це не має жодного сенсу, адже саме ця конституційна норма не передбачає тлумачень.
, які винесли резонансне рішення, більш-менш відомі широкому загалу.
Семеро суддів також зобов`язали провести повторні вибори в двох округах.
Та, поки політики і юристи разом з Європейський судом, куди звернулася сторона Балоги, розбираються з черговим дивом українського правосуддя, всім, хто займає виборні посади, дали зрозуміти: отримати довіру виборців, ще нічого не значить. Будь-кого і будь-коли можна позбавити мандату.
Більше дивіться у відеосюжеті нового проекту Телеканалу новин "24" - "Крупним планом".