Нардеп Вадим Колесніченко зареєстрував у Верховній Раді України проект закону "Про внесення змін до законодавства України" (щодо зовнішньополітичного курсу України) від 20.08.2013. У ньому він пропонує скасувати положення Законів України "Про засади внутрішньої і зовнішньої політики" та "Про основи національної безпеки України", що встановлюють зовнішньополітичною метою України набуття членства в ЄС.

Політик пропонує виключити вирази "набуття членства в Європейському Союзі", скасувати Указ Президента України "Про затвердження Стратегії інтеграції України до Європейського Союзу" та деякі "євроінтеграційні" розпорядження Кабміну.

Читайте також: Колесніченка уже давно треба було посадити, – Чорновіл

Вадим Колесніченко пояснив, що в українському суспільстві не існує домінуючої чи об’єднуючої позиції щодо інтеграції України в ЄС чи Митний союз.

Регіонал вважає порушенням Конституційного принципу народного суверенітету закріплення в українському законодавстві Верховною Радою України курсу на євроінтеграцію без урахування громадської думки.

"Питання зовнішньоекономічного курсу має вирішувати виключно народ, оскільки будь-яка інтеграція пов'язана з втратою державного суверенітету країни", - прокоментував Колесніченко.