"Приїзд Коморовського, на мій погляд, є дуже позитивним. Він переломив націоналістичні гасла в Польщі, він їх зупинив, та переконав, що треба прийняти рішення, яке має виважений характер. "Так, це є трагедія, цих жертв треба почитати, треба задумуватися над тим, щоби таких жертв ніколи не повторилося в майбутньому", - розповів Тарас Чорновіл у коментарі Gazeta.ua.

Він позитивно оцінює те, що "українські ультранаціоналісти, в тому числі "Свобода", утрималися від будь-яких акцій. Один якийсь чоловік був, що яйцем жбурнув, але від нього навіть "Свобода" відреклася. Вони продемонстрували, що на таку дурість, і провокації не ведуться".

Читайте також: Польський Сейм не визнав Волинську трагедію геноцидом

Чорновіл згадав також і прохання свободівки Ірини Фаріон, яка просить покарати 148 нардепів від Партії регіонів та КПУ.

"Те, що Фаріон звернулась - не матиме жодного результату. Хто їх має покарати? Самі себе? Колесніченка вже давно треба було посадити за статтею розпалювання міжнаціональної ворожнечі. Він має сидіти в тюрмі, а не в парламенті", - вважає політик.

Нагадаємо, 148 народних обранців Верховної Ради від фракцій Партії регіонів та КПУ звернулися до польського Сейму з проханням визнати Волинську трагедію геноцидом польського народу.

У зв'язку з цим свободівка Ірина Фаріон просить визнати дії парламентарів державною зрадою.