Іловайськ. Цю територію зараз контролює ДНР. З 10 серпня по 3 вересня українські силовики і добровольці намагалися відбити її у ворога. Та потрапили в оточення терористів та російської регулярної армії. Обіцяний 29-го серпня "зелений коридор" для наших військових, за який начебто домовився з бойовиками Путін, став пасткою.

Іловайськ міг би бути поворотною точкою у конфлікті і перемогою українців. Натомість в оточенні полягло понад тисячу людей. Більше п'яти сотень опинились у полоні. Каже комбат "Дніпра" Юрій Береза. Сектор "Д", який прикривав тили і яким керував генерал Литвин, просто залишив позиції.

Війська сектору "Д" драпали до Маріуполя, до Мелітополя, до Запоріжжя. Я так розумію, командуючий сектора "Д" не доповів начальнику Генштабу, відповідно керівник Генштабу не доповів міністру оборони, відповідно міністр оборони не доповів президенту. Генерал Литвин, генерал Муженко, генерал Гелетей – це люди, на яких лежить кров наших побратимів. І не тільки в Іловайську, а і в Амвросіївці, Зеленопіллі, – каже нардеп, член ТСК по Іловайську, комбат Юрій Береза.

Комбат "Донбаса" Семен Семенченко, який був поранений 19 серпня під Іловайськом, згадує, – зі шпиталю неодноразово просив підмоги. Натомість у Києві готувалися до параду. Семенченко і Береза – представники Тимчасової слідчої комісію з розслідування Іловайська, яка відновила роботу при новій Раді, кажуть, – цього разу ТСК буде результативною.

Неідентифікований росіянами під час полону під Іловайськом і обміняний на терориста Володимир Парасюк, каже, – винні мають бути покарані. Незважаючи на високі чини і погони. Якщо хтось не захоче доповідати – примусять.

А от знаходити цапів-відбувайлів серед рядових, як це прокуратура спробувала робити з батальйоном "Прикарпаття", комбати вважають відволіканням уваги від справжніх винуватців.