"Це не людський фактор. Це — зношеність металу. Це (стан аміакопроводу, — "24") за інструкцією мало було перевірятися у 2014 році", — пояснив Фірташ й попросив дочекатися комісії із розслідування причин аварії.

Читайте також: 9 людей потрапило в реанімацію через аварію у Горлівці

Метал газопроводу, додає він, наразі перевіряється на міцність, а "Стирол", у свою чергу, хотів би ініціювати перегляд інструкції в хімічній промисловості тому що, саме дію старих інструкцій призвело в кінцевому підсумку до трагедії.

Дмитро Фірташ наголосив, що колектив підприємства відпрацював позаштатну ситуацію за інструкцією: ліквідував аварію впродовж 30 хвилин. І відзначив, що люди, які потрапили в зону ураження аміаком, мали повне спорядження із техніки безпеки.

Нагадаємо, вчора під час аварії на заводі "Стирол" у місті Горлівка на Донеччині загинуло 5 людей. Ще близько 20 - постраждалі.

Місцеві жителі поки що бояться, чи не вплине аварія на стан екології у місті і, відповідно, на їхнє здоров'я. Однак високопосадовці запевняють, що небезпеки немає.

У свою чергу, глава держслужби з надзвичайних ситуацій Михайло Болотських назвав дві імовірні причини аварії на заводі "Стирол" у Горлівці. Це міг бути як людський фактор, так і порушення технологічного процесу.