Про складення з себе повноважень Вульф оголосив на прес-конференції.

“Останні події показали, що довіра народу до мене сильно постраждала, так само і різко знизилася ефективність моєї роботи як глави держави. Відтак, я більше не можу виконувати обов’язки президента і йду у відставку. Сподіваюся, що мого наступника оберуть якомога швидше”, - каже екс-президент Німеччини Крістіан Вульф.

До цього тепер вже екс-президент додав - він невинуватий. Відтак, вірить в силу правосуддя.

“Я переконаний, що розслідування доведе мою невинуватість. Я робив помилки, але я був завжди чесний з усіма. І ті обвинувачення, які з’явилися впродовж останніх двох місяців, дуже вразили мене і мою дружину”, - каже екс-президент Німеччини Крістіан Вульф.

Заява про відставку прозвучала після того, як прокуратура Ганновера звернулася до бундестагу з вимогою зняти з Крістіана Вульфа недоторканність для кримінального розслідування. Політика звинувачують у тому, що він брав хабарі від своїх друзів мільйонерів. Один з інцидентів, який закидають Вульфу - отримання кредиту у сотні тисяч євро на пільгових умовах для купівлі будинку.

В обмін на це політик, нібито, лобіював інтереси бізнесменів та надавав їм гранти від держави. Скандал розгорівся ще у грудні минулого року. Донедавна Крістіан Вульф усі звинувачення спростовував. Наразі в німецьких політиків є місяць, аби визначитися з новим главою держави.

Президента обирають Федеральні збори - спеціальний орган, який складається з депутатів бундестагу та представників земельних парламентів. Функції президента ФРН - номінальні, вся повнота влади зосереджена в руках бундесканцлера.