"Відоме рішення Конституційного Суду про можливість суміщення посад міського голови і голови Київської міської державної адміністрації вказує, що КМДА - в першу чергу виконавчий орган Київради, а вже потім на нього покладаються державні функції", - написав експерт з питань територіальної організації влади та колишній нардеп Юрій Ганущак у своїй статті для ZN.UA.

Він нагадав, що термін повноважень обраних або на чергових, чи на позачергових місцевих виборах депутатів місцевих рад, сільських, селищних і міських голів не може перевищувати встановлений Конституцією п'ятирічний термін. Через це, за словами Ганущака, вибори слід провести якнайшвидше.

"Тобто вибори у Києві необхідно проводити у 2013 році, причому так, щоб була дотримана норма про місцеве самоврядування, а саме: сесія місцевої ради проходить не рідше, ніж раз на три місяці. Тобто кінцевий термін проведення виборів - кінець серпня. Адже для забезпечення безперервності влади найпізніше на початку вересня має відбутися сесія Київради. Але оскільки рішення старої ради вже після 2 червня стають нелегітимними, то очевидно, що на сесію на початку осені повинна зібратися нова рада", - написав експерт.

До слова, на думку нардепа Миколи Катеринчука, єдиним прийнятним кандидатом на пост мера Києва є Віталій Кличко.

Раніше голова КМДА Олександр Попов наголосив, що він йде у мери Києва і назвав чутками інформацію про своє звільнення.