"Я бував у багатьох країнах. Скажімо, Президент Франції, коли він їде як приватна особа в театр, то його не супроводжують. А якщо й супроводжують, то там зовсім інший спосіб, ніж у нас. Так званий "хвильовий" супровід: два мотоцикли проїжджають, зупиняють рух - він проїжджає, і вони далі хвилею їдуть до наступного місця перетину вулиць, і там те ж саме. Так він їде на роботу. Це називається поважати людей, які дали тобі владу і гроші, тобто все дали. Коли людина цього не розуміє, то думає, що вона головна, і що всі мають стояти, коли хтось їде. Але нікому в голову нічого силою не вб'єш — вона повинна сама дійти до цього", — розповів Кравчук в інтерв'ю Gazeta.ua.

Він не розуміє, для чого представникам влади кілька автомашин супроводу і на своєму прикладі запевняє, що у цьому немає потреби.

Для чого 6-7 автомобілів, я не розумію. (...) Це для того, щоб показати, що ескорт їде великий? Що чим більший ескорт, тим важливіша людина хіба? Невже від цього залежить важливість, значення, сила, мудрість тощо людини? Якби від цього залежало, то можна було б і сто машин там поставити. Ще одну добавив — і стала людина розумнішою. На жаль, так не буває (сміється),
— каже екс-президент.

Щоправда, йому важко сказати, скільки авто потрібно для Ґаранта, але точно знає, що потрібна міра, культура, адже "потрібно знати, в якій країні ти живеш".

"Якщо 60% людей живуть поза межею бідності, то, визначаючи свій статус, зокрема, пересування, кількість авто, їхня якість тощо — треба з цим рахуватися. Інакше люди приходять до висновку, що оце ми, а це вони. Вони живуть по-іншому, а ми — по-іншому. Так де тоді ця точка дотику між людьми і владою, якщо влада хоче відокремитися способом свого життя? Треба послухати тих водіїв, які стоять у кілометрових заторах, коли має проїхати ескорт президента", — додав Кравчук.

До слова, на День Незалежності у Києві скасували міжнародні змагання з триатлону. Траса, на якій вони мали проходити, виявилася необхідною для проїзду кортежу Президента Віктора Януковича. Тож Держохорона надіслала організаторам змагань Kiev Triathlon Cup вимогу скасувати захід, "оскільки дана траса, на якій планувався старт, використовується як маршрут пересування президента в День Незалежності України".