Про це він сказав сьогодні на прес-конференції, передає Gazeta.ua.

"Ми будували-будували цей ринок, а тепер все завалиться. Люди не захочуть купувати нову машину, їм буде вигідніше придбати б/у. Через спецмито імпорт упав у 10 разів, і відповідно бюджетні надходження. Машини можуть подорожчати до 30 тисяч гривень", - сказав Назаренко.

За його словами, у середньому Україна щомісячно імпортувала 17-18 тис. автомобілів, а за весь минулий рік - 200 тис.

"За травень 2013 року ввезли близько тисячі автомобілів", - повідомив Назаренко.

За словами фінансового директора "Honda Україна" Ігоря Бойка, поставки Honda Civic знижуються. А скора ця марка може взагалі зникнути з Українського ринку.

Назаренко додав, що ВААІД готує новий законопроект, в якому пропонуватимуть скасувати коригуючі коефіцієнти до базових ставок утилізаційного збору 5,5 тис. грн для легкових автомобілів. Натомість пропонують встановити нові, на рівні 1 тис. грн.

Він зауважив, що термін "утилізаційний збір" вони планують замінити "екологічним податком", і щоб кошти надходили не в Міністерство екології, а через Міністерство доходів і зборів, у бюджет.

Нагадаємо, Міністерство екології і природних ресурсів пропонує скасувати коректувальні коефіцієнти до базових ставок податку на утилізацію транспортних засобів.