"Побоюючись за своє життя і свободу, активістки здійснили втечу з України до Європи з метою продовжувати FEMEN-діяльність", - пояснили у прес-службі руху.

Там зауважили, що "навіть подібні репресії не зупинять активну діяльність руху в Україні, Росії та інших диктаторських державах".

У повідомленні також сказано, що, починаючи з липня 2013 року, українські члени міжнародного руху FEMEN систематично піддавалися переслідуванням, жорстоким побиттям, викраденням і неодноразово отримували на свою адресу погрози.

"Остання провокація проти руху була підготовлена ​​і реалізована українськими правоохоронними органами, в результаті якої в київський офіс руху було підкинуто вогнепальну зброю, вибухівку і фотопортрети Путіна і патріарха Кирила", - наголосили у FEMEN.

Нагадаємо, у коментарі УНН одна з активісток Анна Гуцол повідомила, що активістки жіночого руху FEMEN не планують згортати свою діяльність в Україні.

27 серпня, в столиці правоохоронці заблокували офіс феміністичного руху FEMEN. Правоохоронці виявили в київському офісі FEMEN пістолет, гранату та портрети патріарха Кирила і президента Росії Володимира Путіна.