"Водночас ми твердо віримо у свободу висловлювання, що є універсальним правом, закріпленим Конституцією США і Загальною декларацією з прав людини. Рок-гурт Bloodhound Gang вирішв скористатися своїми правами мерзенним способом, ображаючи США , а також український і російський народи під час своїх концертів у Києві та Одесі", — сказав в.о. прес-аташе посольства США Люк Штеле.

Читайте також: Вакарчук обізвав американців, які спаплюжили український прапор, дебілами

Він також додав, що посольство США не має ніякого стосунку до цього, тому переадресовує усі запити щодо детальної інформації організаторам концертів і самим членам групи Bloodhound Gang.

Нагадаємо, днями в інтернеті з’явилося відео, де видно, як басист американського панк-гурту Bloodhound Gang Джаред Хасселхофф за день до своєї некоректної витівки із російським прапором, помочився на стяг України.

Водночас, як стверджує автор відео, басист не мочився на прапор, а лише на сцену, а ракурс, під яким зняте відео начебто складає хибне враження, що музикант спаплюжив прапор.

Згідно з інформацією міліції, за фактом наруги над державним прапором України учасником американського панк-гурту Bloodhound Gang відкрили кримінальне провадження.

Окрім того, під час одеського концерту басист Джаред Хасселхофф підтерся російським прапором.

Згодом в інтернеті з'явилося відео нападу на американський панк-гурт Bloodhound Gang в аеропорту Анапи. Невідомі представилися козаками, напали на музикантів, після чого привселюдно розтоптали прапор США.

3 серпня учасники американського панк-рок-гурту Bloodhound Gang, які напередодні познущалися над прапорами Росії та України, вчора пізно ввечері покинули територію Росії: Федеральна міграційна служба РФ скоротила їм термін перебування у країні.

За фактом паплюження російського прапора Джаредом Хасселхоффом слідчий комітет РФ уже розпочав процесуальну перевірку.