Про це він сказав в інтерв'ю "Газеті по-українськи".

"Москва веде ту саму геополітичну гру, що і в ХVІІ столітті. Без України Російська імперія неможлива, тому намагаються втягнути нас у зону свого впливу. Йде шантаж, тиск. Піддаватися на це не можна. Реакція має бути вкрай жорстка", - впевнений націоналіст.

На думку Іллєнка, Україна у відповідь має створити проблеми російському бізнесу.

Читайте також: 49% українців підтримують підписання Угоди, 31% цього не хоче, - опитування

"Дії Кремля - демонстрація сили. Чому б не погратися у відповідь, не створити проблеми російському бізнесу? Розпочати тотальні податкові перевірки всіх компаній, до яких має стосунок російський капітал: із вилученням документів, обшуками. Давайте перевіримо російські центри - може, у них там вибухівка?", - сказав нардеп.

Парламентарій вважає, що необхідна денонсація Харківських угод.

Читайте також: Гірших відносин зі сторони Росії важко придумати, - Лановий

"Наступне - скликаємо позачергову сесію парламенту. Перше питання - денонсація Харківських угод, скасування мовного закону, звільняємо Табачника і садимо за "розкрадання". Оце - адекватна реакція", - впевнений політик.

Іллєнко наголосив, що Україна може припинити експорт російського газу до Європи.

"Якщо впреться в сильне протистояння, треба пам'ятати про нашу газову трубу. Україна може припинити експорт російського газу до Європи. Для Росії це економічна катастрофа. Може, я десь і перебільшую. Але якщо будемо терпіти плювки, обтирання об себе ніг, нас ніхто ніколи не поважатиме", - сказав він.