"Він (Олексій Панін, — "24") під час перебування в Криму дозволив собі ображати та принижувати багатостраждальний кримськотатарський народ, який зазнав репресій та переслідувань з боку кривавого режиму Сталіна. Партія «Батьківщина» також вимагає від Міністерства закордонних справ України оголосити Олексія Паніна персоною нон-грата у зв’язку із тим, що ця особа публічно поставила під сумнів суверенітет та територіальну цілісність нашої держави", — йдеться у заяві політсили, опублікованій на офіційному сайті.

Читайте також: Скандальний актор Панін не виключає, що його арештують

Також у "Батьківщині" наголосили, що така поведінка видається особливо цинічною і шокуючою напередодні святкування Дня Незалежності України.

"Це не просто хамство — це не що інше, як плювок в обличчя усьому українському народу. Партія «Батьківщина» закликає всіх небайдужих громадян України бойкотувати серіали та фільми за участю Олексія Паніна, допоки актор не принесе офіційних та щирих вибачень перед українською громадою", — додали у партії.

Нагадаємо, російський актор Панін був пасажиром одного з автомобілів, що потрапили в ДТП в Алушті. Він визнав, що знаходився в автомобілі, а також підтвердив, що вдарив водія другого автомобіля.

Правоохоронні органи України відкрили кримінальне провадження за фактом нанесення тілесних ушкоджень українцю Паніним (за ст. 125 Кримінального кодексу України - умисне легке тілесне ушкодження).

Актор в інтерв'ю різним виданням нешанобливо висловився про водія другого автомобіля, зокрема, назвав його "хлопчиком-татарином" і відзначив, що дав йому "трішки по морді".


У Міністерстві закордонних справ України обурені через висловлювання російського актора Олексія Паніна щодо України і Криму і вважають, що оцінку його діям мають дати правоохоронці.

За словами ж Генконсула Росії у АР Крим В'ячеслава Святличного, дії Олексія Паніна після аварію в Алушті були хамськими і негідними для російського актора.