Наразі журналістку уже близько години утримують в автозаку біля Шевченківського райвідділу столиці.

Вони (рятувальники, — "24") поставили драбину. Стали підніматися. Я відступила на дах, тому що, по-перше, не збиралася ні злазити цими сходами, ні чинити опір, щоб ніхто не постраждав. Я подумала, що по даху я зможу вийти до пожежної драбини. І, в принципі, ідея була хорошою, якщо б я це зробила раніше. А так робочий день закінчився, і ці двері були закриті. Я опинилася в пастці", — каже сама Чорновол.

Читайте також: Там лише 5 активістів, що виглядає трохи дивно, — УДАРівець про блокування Київради

За її словами, перебуваючи на підвіконні активістка у переговорах із міліцією наполягала на звільненні її товаришів, проте їх повезли до суду.

Натомість, Ігор Луценко та Єгор Соболєв чекають на рішення суду.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що журналіст й активістка громадського руху "Збережи старий Київ" Тетяна Чорновіл більше чотирьох годин просиділа на підвіконні на висоті 4-5 метрів від підлоги у залі засідань Київради.

Як відомо, сьогодні, 16 серпня, п'ятеро громадських активістів з ініціативи "Воля" захопили Київську міську раду. Чоловіки заявили, що чекають, щоб до них на зустріч прийшли народні депутати і депутати Київради. "Ми вже точно домовились з Меліховою", — сказав Луценко.

За його словами, охорона відомства не застосовувала до активістів силу, а тільки чемно просила їх вийти. Однак згодом під'їхав "Беркут" і забрав 4 з 5 активістів на Прорізну.