"Шевченківський райсуд впаяв 5 діб арешту Єгору Соболєву та Ігорю Луценку за сьогоднішню Київраду", — написала Тетяна Даниленко у своєму мікроблозі Twitter.

За словами Вікторії Сюмар, під час сьогоднішнього суду над Єгором Соболєвим та Ігорем Луценком, "спочатку в протоколі написали — "відпустити".

"Далі пішли дзвінки до міліціонерів, не змінюючи протоколу повезли до суду", — пише вона.

Як відомо, сьогодні, 16 серпня, п'ятеро громадських активістів з ініціативи "Воля" захопили Київську міську раду. Чоловіки заявили, що чекають, щоб до них на зустріч прийшли народні депутати і депутати Київради. "Ми вже точно домовились з Меліховою", — сказав Луценко.

За його словами, охорона відомства не застосовувала до активістів силу, а тільки чемно просила їх вийти. Однак згодом під'їхав "Беркут" і забрав 4 з 5 активістів на Прорізну.

Журналіст й активістка громадського руху "Збережи старий Київ" Тетяна Чорновіл більше чотирьох годин просиділа на підвіконні на висоті 4-5 метрів від підлоги у залі засідань Київради.

Близько 20:00 активістку Чороновол таки змусили спуститися із карнизу Київської міськради. Близько години її утримували в автозаку біля Шевченківського райвідділу столиці.