"Українські лікарі у своїх коментарях ніколи не називали діагнозів пані Тимошенко. Перш ніж робити подібні заяви, європейцям варто звернути увагу на заяви адвокатів вищезгаданої пані. І коли вже самі адвокати дозволяють собі робити подібні заяви, так це і питання до захисту пані Тимошенко. Або вона делегує їм такі повноваження і вони поширюють її діагноз за її згодою, отже претензій жодних ні до влади, ні до лікарів, ні до тюремників бути не може", - сказала вона у коментарі УНН.

"Або, якщо вони без її дозволу розкривають лікарську таємницю, нехай замислиться про те, кого вона наймає до себе на захист і для представлення своїх інтересів", - додала парламентарій.

Бондаренко зауважила, що глава правління клініки Charitе Карл МаксАйнхойпль неодноразово розповідав українським і європейським ЗМІ про стан здоров'я Тимошенко.

На думку регіоналки, захисники Тимошенко можуть готувати позов до суду на німецьких лікарів.

"Також адвокатам варто звернути увагу на німецьких лікарів, які неодноразово повідомляли про здоров'я пані Тимошенко про її так звані хвороби, способи та методи лікування. Це розголошення лікарської таємниці. Тепер адвокати Тимошенко можуть подати до суду на німецьких лікарів" , - підкреслила Бондаренко.

Нагадаємо, експерти Комітету Ради Європи з питань запобігання катуванням чи нелюдському поводженню при Раді Європи вважають, що Україна не дотримується права Юлії Тимошенко на лікарську таємницю щодо її лікування.