"Петра Мельника ніхто не бачив, коли він йшов. Його на сьогоднішній день немає вдома. За моїми припущеннями - почався дуже жорсткий психологічний тиск на людину. Вчора йому оголосили клопотання про те, що йому хочуть змінити запобіжний захід на арешт, у зв'язку з тим, що він нібито порушує режим. Що зараз з людиною відбувається, я не знаю. Може, людина не витримала і ... Він міг накласти на себе руки", - сказав Місюна.

Місюна також підтвердив, що Мельник зняв браслет і зник у невідомому напрямку. Адвокат зазначив, що вчора ввечері слідчий висунув клопотання про зміну запобіжного заходу на утримання під вартою.

У Міністерстві внутрішніх справ оголосили Мельника у розшук. Він, перебуваючи під домашнім арештом, позбавився електронного браслету.

Нагадаємо, 27 липня за хабар було затримано ректора Національного університету Державної податкової служби України Петра Мельника. Від двох українців він вимагав 40 та 80 тисяч гривень за поступлення у виш.

У суд, який мав обрати для Мельника запобіжний захід, ректор приїхав на "швидкій" та в інвалідному візку, а судове засідання слухав, лежачи на лаві. Чоловік стверджує, що у нього хворе серце.

Враховуючи стан здоров'я Петра Мельника, суд постановив обрати запобіжним заходом домашній арешт.

Ректор Нацуніверситету свою вину заперечує. Але на Мельника усе ж одягнули браслет. Сьогодні вранці він позбувся його.