Раніше повідомлялася, що Новинський вже написав заяву про входження у фракцію Партії регіонів.
Однак на брифінгу голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов розповів, що Новинський ще не написав заяву про входження до фракції.

Мене вчора поінформували про те, що заява є. Коли я сьогодні почав вранці розбиратися, виявилося, що поки не написана. Я йому задав пряме питання – він мене попросив, каже :"Дай мені два дні, я освоюся, - пояснив Єфремов.

УДАРівці вітають Новинського

Пропонуємо 10 фактів про новообраного депутата:

1. 50-річний бізнесмен живе і працює у Києві та Санкт-Петербурзі. Одружений і має 4 дітей.

2. У 1985 р. закінчив Академію цивільної авіації в Санкт-Петербурзі за спеціальністю "Експлуатація повітряного транспорту".

3. За оцінками журналу "Форбс", його статки складають 1,9 мільярди доларів.Окрім цього, Новинський посів 5 місце у ТОП-100 найвпливовіших українців за версією журналу "Кореспондент".

4. Має патент на вибухівку "Україніт".

5. З 2010 року почесний президент і співвласник ФК "Севастополь".

6. Один з найбільших партнерів по металургійному та аграрному бізнесу найбагатшого українця Ріната Ахметова.

7. Президент Віктор Янукович надав українське громадянство бізнесмену Вадимові у травні 2012 року.

8. Контролює компанію "Смарт-холдинг", яка в свою чергу контролює низку підприємств гірничо-металургійного комплексу, суднобудування, машинобудування, аграрного сектору, видобувної промисловості (виробництво нерудних матеріалів), нерухомості, фінансів і страхування. У 2012 році придбав Банк "Форум" у німецької групи Commerzban.

Продукція: "Верес", найбільший виробник печериць "Укршампіньйон", мережа "Амстор", заправки "Укргазвидобування".

9. Переміг на проміжних виборах до Верховної Ради в 224-му окрузі в Севастополі. Новинський набрав 53,41%, комуніст Василь Пархоменко – 32,19%, самовисуванець Василь Зеленчук – 6,42% і єдиний кандидат від опозиції Дмитро Білоцерковець – 3,35%.

Нагадаємо, 7 липня у Севастополі відбудуться проміжні вибори народного депутата в 224 одномандатному окрузі. Відповідне рішення ЦВК прийняла після того, як Верховна Рада позбавила мандата обраного в цьому окрузі Павла Лебедєва, призначеного міністром оборони.

10. У 2012 році підприємець профінансував паломництво Президента України Віктора Януковича на Новий Афон.